Enhistoria

enhistoria
ISBN/EAN: 9789163787379
Sprak: Svensk
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Forfatter: Gipi,
Antall sider: 122
Forlag: Nubeculis
Oversatt av: Hyllienmark, Olov
Utgivelsesar: 2016
Originaltittel: unastoria

Gipisenhistoria är det första serieverk någonsin som nominerats till Italiens äldsta och mest prestigefulla litteraturpris Strega för årets bästa roman.

Gipis enhistoria är egentligen två historier. Den ena om Silvano Landi, författaren som i femtioårsåldern ser sitt liv falla i spillror, den andra om Silvanos förfader Mauro, soldat i första världskriget.

Under himmelns vackra men samtidigt grymma väsen berättar Gipi en historia om mänsklighetens sorg och förhoppningar. En historia om hur människan ständigt faller ner ända till botten men alltid lyckas resa sig trots allt.

Serieskaparen Gian Alfonso Pacinotti, mer känd som Gipi, är en av de mest prominenta moderna italienska serieskaparna, vinnare av flera seriepriser, bland annat Prix René Goscinny, Max-un-Moritz-Preis och Fauve d’Or i Angoulême. Hans mest kända serieverk innefattar Appunti per una storia di guerra (Anteckningar om en krigshistoria, 2004), S. (2006), LMVDM – La mia vita disegnata male (Mitt dåligt tecknade liv, 2008) och enhistoria (2013). 2011 deltog han i filmfestivalen i Venedig som regissör med filmen L’ultimo terrestre (Den sista människan på jorden) och han är även verksam som författare och brädspelsskapare.


2018 Last Ned E-Bøker - All rights reserved.