Den lilla världen

Den lilla världen
ISBN/EAN: 9789198211962
Sprak: Svensk
Kategori: Romaner
Forfatter: Johan Blomgren
Antall sider: 252
Forlag: Nørhaven
Utgivelsesar: 2016

Den lilla världen är en kollektivroman som utspelar sig i Malmö. Men staden hade inte behövt vara Malmö. Och tiden hade inte behövt vara nu. Det här är en roman om människor som älskar och sviker, skaffar barn och bedrar, som drömmer, skriver och åldras, människor som säger ett och menar ett annat, som längtar efter mening och sammanhang, som ljuger och slår.

Berättelserna har funnits längre än vad de vill ge sken av. Några var med författaren i Iran år 2000, de har sett Twin Towers brinna, USA starta krig mot terrorismen, de har sett Sverigedemokraterna ta sig in i Malmös kommunfullmäktige och Sveriges riksdag, Peter Mangs skjuta människor med svart hår, Taimour Abdulwahab spränga sig själv i luften, moskéer och synagogor sättas i brand, Lars Vilks rondellhund, den arabiska våren, Anders Behring Breivik, kriget i Syrien, IS’s terror, drunknade som flyter i land på Medelhavets charterstränder, massakern på Bataclan, brinnande flyktingförläggningar, EU-migranter, gränskontroller, romska läger, Köln, Bryssel. Listan är lång men ofullständig. Den stora världen är i ständig förändring, den konfronterar oss, skakar oss i grunden, sen glömmer vi bort och går vidare i vårt lilla.

Det är svårt, kanske omöjligt, att ge sig på att gestalta den stora världen och försöka säga något sant om den, men den tränger sig in och gör sig gällande i varje människas lilla värld, i alla dess futtigheter, tillkortakommanden och gränslösa betydelse. Det är dessa Den lilla världen handlar om.


2018 Last Ned E-Bøker - All rights reserved.